skip to main content
Aanmelden
Unable to find template "/block/post-title/faq.twig" (looked into: /home/ubuntu/headache_research/releases/r1.5.1wp6.5/wp-content/plugins/zmp_headache_research//templates/twig) in "/block/post-title.twig" at line 1.

In principe zal de arts gebruikmaken van een stapsgewijs opbouwschema voor de behandeling. In eerste instantie zal worden gekeken of de migraineaanvallen voldoende snel onderdrukt kunnen worden met eenvoudige pijnstillers zoals paracetamol en aspirine, die ook gewoon bij de drogist of de supermarkt te krijgen zijn. Van belang is om direct in één keer een hoge dosering in te nemen en niet de dosering over meerdere lagere doseringen te verdelen.

Als het niet lukt om met deze medicijnen binnen 2 uur pijn- en klachtenvrij te worden, zal de arts voor volgende aanvallen NSAID’s voorschrijven zoals ibuprofen, naproxen of diclofenac. Ook hierbij moet direct een hoge dosering ingenomen worden.

Wanneer ook NSAID’s onvoldoende werken, wordt voor volgende aanvallen overgestapt op triptanen. Er bestaan zeven verschillende triptanen met verschillende toedieningsvormen die elk hun specifieke voor- en nadelen kennen.

Tot slot zijn er nog ergotaminepreparaten die vroeger veel voorgeschreven werden bij gebrek aan beter. Tegenwoordig worden ze vanwege de onvoorspelbare en veelal matige effectiviteit en vele gevaarlijke bijwerkingen eigenlijk nauwelijks meer in Nederland gebruikt.