skip to main content
Aanmelden

Deelnemen

Wij zijn constant op zoek naar patiënten en gezonde vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan ons onderzoek. Voor een samenvatting van onze projecten en de berichtgeving daaromtrent, kijkt u op onze projectenpagina. Van elk onderzoek is een korte samenvatting en e-mailadres beschikbaar. Bij interesse in deelname of vragen over een onderzoek kunt u zo direct de goede onderzoekers mailen!

Meer lezen of meedoen?

Een overzicht van alle lopende projecten vindt u via de projecten knop hieronder. Van elk onderzoek is een korte samenvatting en e-mailadres beschikbaar. Bij interesse in deelname of vragen over een onderzoek kunt u zo direct de goede onderzoekers mailen. U kunt zich ook meteen aanmelden voor een van de onderzoeken via de aanmeld-knop!

Onderzoek bij gezonde vrijwilligers

Om gegevens van onderzoeken bij migraine- en clusterhoofdpijnpatiënten beter te kunnen duiden, wil het LUMINA-/LUCA-onderzoeksteam deze vergelijken met gegevens van mensen zónder migraine, clusterhoofdpijn of andere hoofdpijnaandoeningen.

Het onderzoek van het LUMINA-/ LUCA-onderzoeksteam heeft in de afgelopen jaren veel informatie verzameld bij migraine- en clusterhoofdpijnpatiënten. Dit betrof informatie over (cluster)hoofdpijn en migraine, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van medicatie, vragenlijsten over depressieve of angstige gevoelens, en slaapkwaliteit.

Om deze gegevens nog beter te kunnen duiden, wil het LUMINA-/ LUCA-onderzoeksteam deze vergelijken met gegevens van mensen zónder migraine, clusterhoofdpijn of andere hoofdpijn. We zijn daarom op zoek naar personen (zonder migraine of hoofdpijn), die zouden willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek (vragenlijsten en bloedafname). U dient dan wel minimaal 18 jaar oud te zijn. Gezonde vrijwilligers worden studie specifiek gerekruteerd.

Steun ons onderzoek

De onderzoeken die wij uitvoeren helpen om de behandeling van migraine- en clusterhoofdpijnpatiënten te verbeteren en geven daarnaast fundamenteel nieuwe kennis over het onstaan van hoofdpijn. Uw hulp is daarbij van groot belang!

Hier vindt u meer informatie over hoe u ons onderzoek kan steunen.

Projecten

Bekijk ook