skip to main content
Aanmelden

Prof. dr. Gisela M. Terwindt

Neuroloog-bioloog

Gisela Terwindt is hoogleraar Neurologie, in het bijzonder paroxysmale hersenaandoeningen bij de afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zij is hoofd van het Leidse Hoofdpijn Centrum en vervangend afdelingshoofd van de afdeling Neurologie. Daarnaast is ze voorzitter van de International Headache Society (IHS) Clinical Guideline Committee en het Women’s Leadership Forum. Daarnaast is zij bestuurslid en voorzitter van de WAR van de Nederlandse Hoofpijn Vereniging. Ze was voorzitter van de nationale richtlijn voor hoofdpijn van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en commissielid voor de International Headache Classification en bestuurslid van de IHS. Ze heeft ≈350 wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken over hoofdpijn, migraine en erfelijke neurovasculaire syndromen gepubliceerd. Ze ontving een prestigieuze persoonlijke beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) (VIDI).

Dr. Terwindt is betrokken bij de zorg en onderzoek van Cerebrale Hereditaire Angiopathieën (CHA) waaronder RVCL, CADASIL en HCHWA-D (erfelijke CAA) vallen in samenwerking met de afdelingen klinische genetica (dr. Lesnik Oberstein, klin. geneticus en drs. vd Meer, genetisch psycholoog), neuroradiologie, humane genetica, en neuropathologie. Daarnaast is zij coördinator van het coschap Neurologie en voorzitter van de commissie voor klinische fellowships binnen het LUMC. Zij is vice-voorzitter van de Wetenschappelijke adviesraad van de Hersenstichting en voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad en lid van het bestuur van de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging. Zij is lid van de “International Headache Classification Committee” voor nieuwe criteria van de hoofdpijnclassificatie.

Publicaties

Voor een overzicht van alle publicaties van prof. dr. G.M. Terwindt verwijzen wij u naar:

Publicaties

  • de Vries B, Callenbach PM, Kamphorst JT, Weller CM, Koelewijn SC, ten Houten R, de Coo IF, Brouwer OF, van den Maagdenberg AM

    PRRT2 mutation causes benign familial infantile convulsions.

    Neurology. 2012 Nov 20;79(21):2154-5
    Bekijk de publicatie