skip to main content
Aanmelden

Instructie video GON-injectie

Infiltratie van de ‘Greater Occipital Nerve’ met corticosteroïden, een zogenaamde GON-injectie, speelt een steeds grotere rol bij de preventieve behandeling van clusterhoofdpijn. Daarom is het met trots dat we nu een instructievideo presenteren over de toediening van deze injectie. Deze video is bedoeld om neurologen te begeleiden bij het correct uitvoeren van de GON-injectie.

Onderwerpen die aan bod komen zijn de optimale naaldpositionering, de juiste diepte en de benodigde materialen. We hopen dat de video zal bijdragen aan het verbeteren van de kennis en vaardigheden van neurologen op het gebied van GON-injecties.

De Greater Occipital Nerve (nervus occipitalis major) verzorgt de sensibiliteit van het achterhoofd en is een aftakking van wortel C2. Het correct plaatsen van de injectie is essentieel voor een succesvolle behandeling en om mogelijke complicaties te voorkomen. Om dit proces te vergemakkelijken en neurologen te ondersteunen bij het aanleren van de juiste techniek, hebben we een instructievideo ontwikkeld die stap voor stap laat zien hoe de GON-injectie moet worden toegediend. Uiteraard zijn er meerdere wegen naar Rome. Er zijn dus ook meerdere manieren om de GON-injectie te zetten. We pretenderen niet dat dit de enige, juiste methode is. Dit is in ieder geval de methode die we al langere tijd met succes in het LUMC gebruiken.

Namens Rolf Fronczek en Willemijn Naber nodigen we je daarom uit om de instructievideo te bekijken en te gebruiken als een hulpmiddel om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met dr. Rolf Fronczek en drs. Willemijn Naber, beiden uit het LUMC te Leiden, en een patiënt met clusterhoofdpijn die anoniem wenst te blijven.