skip to main content
Aanmelden

Onderzoek naar triggers voor migraine geen zin?

Onderzoek naar triggers voor migraine geen zin? Gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan 20 jaar geleden i.t.t. wat in het Parool dit weekend leek te worden gesuggereerd. Mensen met migraine vinden het ook ontzettend belangrijk om meer inzicht te krijgen in leefstijlfactoren!

Zo blijkt o.a. rode wijn een trigger te zijn bij veel migrainepatiënten. Daarover lees je hier meer.

Onderzoek naar verschillende triggers die genoemd worden door migrainepatiënten.

Het Leidse Hoofdpijn Centrum onderzoekt samen met patiënten de invloed van triggers en leefstijlfactoren uit! Wij willen kijken naar persoonlijke triggers van patiënten. Dat doen we met onze Hoofdpijn-app en Artificial Intelligence (AI). Kortom, de wetenschap beweegt voorwaarts en wij gebruiken die ontwikkelingen om de vraag van onze patiënten te beantwoorden: “Wat zijn de uitlokkende factoren bij mijn migraine aanvallen en hoe kan ik aanvallen voorkomen”?

Heb je interesse om mee te doen aan ons triggeronderzoek  of ben je op zoek naar meer informatie over migraine: kijk dan hier.

Hoofdpijn Podcast

Of luister naar onze Hoofdpijn Podcast voor meer informatie. Hier wordt op toegankelijke wijze kennis over hoofdpijn, behandelingen, triggers en meer uitgelegd. Alle afleveringen van seizoen 1 en 2 zijn gratis te beluisteren via Springcast of uw favoriete podcast-app!