skip to main content
Aanmelden

Wat u moet weten over afkicken bij medicatieovergebruik en anti-CGRP-medicijnen

In Dokters van Morgen op NPO1 vertellen neuroloog Gisela Terwindt en hoofdpijnverpleegkundige Jennifer Trouerbach hoe effectief afkicken van medicatieovergebruik bij hoofdpijn kan zijn. Ook wordt in deze uitzending over anti-CGRP-middelen gesproken. Voor u de belangrijkste informatie op een rijtje.

In de uitzending van Dokters van Morgen van 5 november 2019 (AVROTROS, NPO1) praten neuroloog-bioloog dr. Gisela Terwindt en hoofdpijnverpleegkundige Jennifer Trouerbach van onze onderzoeksgroep over het afkicken van pijnstillers bij medicatieovergebruikshoofdpijn en chronische migraine. Ook wordt er gesproken over onderzoek naar nieuwe medicijnen om migraine te voorkomen (anti-CGRP-medicijnen).
Om de uitzending terug te kijken, kunt u naar de website van Dokters van Morgen gaan.

Voor informatie over het afkicken van pijnstillers bij medicatieovergebruikshoofdpijn, gaat u naar de website van onze hoofdpijnpolikliniek.
Ook kunt onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen hierover op deze pagina lezen.

De laatste tijd zijn nieuwe medicijnen ontwikkeld om migraine te voorkomen: de anti-CGRP-middelen. Het LUMC doet onderzoek hiernaar. We hebben de belangrijkste informatie hier op een rijtje gezet.

Migraine

Cluster hoofdpijn