skip to main content
Aanmelden

International Womans Day

Vandaag is het International Womens Day. Bij de hoofdpijngroep van het LUMC werken een heleboel vrouwelijke onderzoekers aan een oplossing voor o.a. migraine. We hebben een paar feitjes over migraine en vrouwen op een rijtje gezet!

Wist je dat:

  • 80% van de migraine patiënten vrouw is?
  • Vrouwen 3x meer kans hebben op het krijgen van migraine dan mannen?
  • Menstruatie-gerelateerde migraine aanvallen vaak heviger zijn en langer duren?
  • Er nu meer aandacht is voor vrouwspecifieke aspecten van migraine omdat twee vrouwelijke professoren en hun vrouwelijke arts-onderzoeksters zich er hard voor inzetten!

WHAT study

Migraine komt drie keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Schommelingen in geslachtshormonen lijken in dit verschil tussen vrouwen en mannen een belangrijke rol te spelen, maar over de exacte rol van deze hormonen is nog niet veel bekend. Het doel van de WHAT-studie (Women, Hormones, Attacks and Treatment) is het achterhalen van de exacte rol van hormoonschommelingen in het uitlokken van migraine aanvallen bij vrouwen en het vinden van een effectieve preventieve behandeling gericht op hormonen. Lees hier meer over de WHAT-studie!

Proefpersonen gezocht

Voor de WHAT-studie zijn we nog op zoek naar deelnemers. Bent u een vrouwelijke migrainepatiënt en denkt u dat uw aanvallen gerelateerd zijn aan hormonen? Dan kunt u meedoen!